28. 11. 2012 / č. 1250_D - Nácvik manipulace s nehybným a málo pohyblivým klientem

• Akreditace: MPSV - č.akreditace: 2010/630-PC/SP/VP/PP
  • Hodinová dotace kurzu: 1 den / 8 výukových hodin / 9:00 - 16:30 /
  • Místo konání: Poliklinika Vysočany_ C.L.P.A. (Centrum léčby pohybového aparátu)
  • Určení: pro pracovníky v sociálních službách, pedagogy ve speciálním školství, a rodinné pečující o imobilní osoby
  • Pro více informací a přihlášení do kurzu klikněte na název kurzu

• Obsah/cíle kurzu: Seminář zaměřený na teoretické a praktické zvládnutí přemísťování a manipulace s klientem, pacientem v rámci lůžka, přesuny na vozík, vertikalizace, a to s ohledem na zdravotní stav pacienta, na správné provedení ze strany ošetřujícího personálu a na prevenci bolestí zad a zdravotních problémů personálu.
    • Lektor : Mgr. Pavel Fuksa pracoval v letech 1988 – 2001 jako metodik fyzioterapie ve FNKV. Od roku 2001 pracuje jako vedoucí fyzioterapeut Centra léčby pohybového aparátu ve Vysočanech – Praha 9. Od roku 1991 vyučuje jako odborný asistent na 3.LF UK v Praze. Fyzioterapeut AC Sparta Praha, fotbal a.s. V letech 2007- 2008 byl fyzioterapeutem České fotbalové reprezentace - hráčů do 21 let. Vyučoval také na Institutu pro další vzdělávání lékařů a farmaceutů v Praze. Byl členem vědecké rady MZ ČR. Předseda fyzioterapeutické sekce Společnosti pro myoskeletální medicínu JEP, spoluzakladatel a řadu let také prezident Unie fyzioterapeutů ČR.
      Spoluřešitel a řešitel několika grantových projektů v období let 1995 - 2003 zaměřených na fyzioterapii jak teoretickou, tak praktickou. Je autorem mnoha odborných článků v oboru. Lektorskou činnost pro DČCE praktikuje velmi návodným způsobem pro pracovníky sociálních služeb se zaměřením na nepohyblivé klienty seniorského věku a na klienty s postižením.
    • Cena kurzu:   0,-Kč
    • Přihláška na kurz

!KURZ JIŽ OBSAZEN = PŘIHLAŠUJETE SE JEN JAKO NÁHRADNÍCI!